Behandelingen

Lees meer informatie over onze behandelingen. 

Onder het motto:

‘voorkomen is beter dan genezen’ zullen er in de regel adviezen worden gegeven voor een preventieve behandeling denk aan; het sealen van de blijven de kiezen, fluoride applicaties, poetsinstructies en verwijderen van tandsteen. Preventieve behandelingen zullen door de preventie assistente uitgevoerd worden.

In onze praktijk zijn twee mondhygiënisten werkzaam. Hier kunt u voor verschillende behandelingen een afspraak krijgen, de voornaamste reden dat u hier gezien wordt is om tandvleesproblemen te voorkomen/genezen. Ook mag de mondhygiënist een periodiek mondonderzoek uitvoeren en kleine vullingen doen.
Ook is er in onze praktijk extra aandacht voor de kinderen. Monica Goldenberg behandeld de kinderen en ziet deze tijdens een periodiek mondonderzoek. Helaas blijkt in de praktijk dat er toch nog kinderen zijn welke een angst hebben opgebouwd voor de tandarts. Bij ons is er extra aandacht en tijd om dit probleem gezamenlijk op te lossen. Wanneer het blijkt dat kinderen erg angstig zijn zullen wij een voorstel doen om ze bij onze mondhygiënist Gertjan een afspraak in te plannen, hij zal de tijd nemen en de kinderen geruststellen om er samen voor te zorgen dat het kind weer vertrouwen krijgt en voor de toekomst verder behandeld kan worden in de reguliere tandartspraktijk.

Bij ons in de tandartsenpraktijk maken we gebruik van de Cerec technologie, met behulp hiervan kan de tandarts een 3D opname maken van uw tand of kies. Daarna zal de kroon op maat gemaakt worden door de slijpmachine. Hierdoor is uw kroon of brug in 1 dag klaar!

In samenwerking met Gerrit de Hoop, tandtechniek Emmen, leveren wij maatwerk. Hierdoor kunnen wij u voorzien van een gedeeltelijke prothese tot een volledige prothese op implantaten.

Wij werken met verschillende type beugels, zowel vaste als uitneembare apparatuur behoort tot de opties. Waar in het verleden werd gedacht dat orthodontie enkel voor kinderen was hebben wij ook positieve ervaringen met orthodontie voor volwassenen. Hieronder enkele voorbeelden van uitneembare apparatuur.

Vanaf 2019 zijn wij officieel Myobrace Member. Dit houdt in dat wij werken met het Myobrace systeem en dat de Myobrace behandelaar hiervoor aanvullend zijn opgeleid om u of uw kind te voorzien van de juiste begeleiding. Bij behandeling van een Myobrace is het dragen van de trainer belangrijk, maar ook het doen van de oefeningen. Het doel hiervan is: rechte tanden en kiezen.

Tandarts A. Goldenberg heeft meer dan 10 jaar ervaring in het plaatsen van implantaten. Implantaten zijn kunstwortels welke de functie van de echte wortel overnemen nadat het element is getrokken. Op het implantaat zijn er verschillende opties om deze te belasten denk aan; (voor)tand, kies, brug (meerdere elementen) of een kunstgebit.

Naast dat we u voorzien van een gezonde mondgezondheid begrijpen we dat het naast alleen gezond ook mooi moet zijn, daarom bieden wij in onze praktijk verschillende mogelijkheid om dit te creëren/behouden, denk aan; facings en/of bleken.